De verzorging van je hond gebeurt geduldig, liefdevol en op een zeer professionele huid- en vachtvriendelijke wijze.

Alle rassen zijn welkom, we houden wel van een ultieme uitdaging. Tevens zijn we gespecialiseerd in Kerry Blue Terriër, Tibetaanse Terriër en Boomers. Kennis en kunde zijn eveneens aanwezig op 't gebied van gezondheid, ziekten en gedrag door onze jarenlange ervaring als hondeninstructeur en fokker. Regelmatig verzorgen we specialisatie workshops aan collega’s en begeleiden stagiaires en baasjes bij de stappen die behoren bij de vachtverzorging. Bij ons is je huisdier op de juiste plaats voor de beste behandeling. De salon is voorzien van moderne faciliteiten en beschikt over de mogelijkheid om de hond even vrij zijn benen te laten strekken in een afgesloten buiten ruimte.

Link: BELANGRIJK als u komt!

Welke behandelingen zijn er mogelijk? 
Afhankelijk van de vacht zijn er verschillende behandelingen mogelijk: plukken - effileren, uitdunnen - knippen, scheren - ontwollen - kammen, borstelen, ontklitten.

STRIPPEN
Dit word bij plukhonden gedaan. Hier word een klein laagje eraf getrimd zodat de vacht niet te kort word. Deze wordt steeds vaker gedaan omdat het een huid en vachtvriendelijke manier van vacht verzorging is.

EFILEREN, UITDUNNEN
Spaniels, Setters, Retrievers en honden met soortgelijke vachten worden waar kan uitgeplukt en daarna met een getande schaar uitgedund en de vacht korter gemaakt en zo in model gebracht.

KNIPPEN EN SCHEREN
Een goed voorbeeld van deze behandeling is natuurlijk de Poedel en honden met een soort gelijke vacht. Deze honden kan men scheren en knippen in elk gewenst model. Maar honden waarbij de vacht vervilt is daar kan men niet anders dan scheren dit kan bij vele vacht soorten voorkomen. Maar er kan op verzoek geschoren worden.

ONTWOLLEN
Was en blaasmethode Newfoundlanders, Berner sennenhond, Keesachtigen, Poolhonden en Chow Chows zijn honden die men kan laten ontwollen, maar ook kortharige honden zoals Labrador, Rottweiler die erg verharen of honden met een soortgelijke vacht kunnen in de ruiperiode ontwold worden. Hierbij wordt met wassen en droogblazen het oude haar verwijderd op een huid en vacht vriendelijke methode.

KAMMEN, BORSTELEN EN ONTKLITTEN
Langharige honden kunnen ook terecht voor periodieke was- en borstelbeurten. Om op deze manier de hond klit vrij te houden. Gebeurt dit niet en houd u om wat voor reden ook de hond niet uit de klit dan kan ik kijken welke opties er nog mogelijk zijn. Om de vacht van klitten te ontdoen. Dit gebeurt met speciale materialen, let wel op dat deze behandeling niet gevoelloos kan gebeuren, daarom raden wij altijd aan breng de hond vaker als het u thuis niet lukt of volg een workshop bij ons hoe u thuis uw hond het beste kunt verzorgen.

Bij iedere trimbeurt worden de oren nagekeken, de nagels mits nodig geknipt, teken verwijderd, het controleren van het gebit, gewassen en een algehele inspectie van huid, de vacht en de conditie. Verder kan men de hond ook alleen voor een wasbeurt brengen of het knippen van de nagels.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u een mailtje sturen of telefonisch contact opnemen. Ik sta u graag te woord.
(contact)